FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Kripto para düzenlemesi! AK Parti çalışmalara başladı, Meclis'e geliyorlar

Son dakika haberi: Kripto para ile ilgili yeni düzenleme için AK Parti çalışmalara bugün başlıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, söz konusuyla ilgili açıklamada bulundu. Elitaş, kriptonun önde gelen isimlerinin de yarın Meclis'e geleceğini duyurdu. Öte yandan yeni kripto para düzenlemesiyle, belli tutarın üzerinden vergi alınacağı ve şirketlerde sermaye şartı aranacağı belirtiliyor. İşte kripto para düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmeleri...

SON DAKİKA | Kripto para düzenlemesi! AK Parti çalışmalara başladı, Meclis'e geliyorlar

Son Dakika: Kripto para düzenlemesi geliyor... AK Parti yeni düzenleme için bugün çalışmalara bugün başlayacak. Yeni kripto para düzenlemesiyle belirli tutarın üzerindeki meblağlardan vergi alınacak, sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranacak. Tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü, rekabetin güçlendirilmesine yönelik gözetim mekanizmaları güçlendirilecek. İşte kripto para düzenlemesinde son durum...

SON DAKİKA: YENİ KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto parayla ilgili yasal düzenlemenin alt yapısının detaylarını masaya yatıracaklarını duyurdu.

MECLİS'TE KRİTİK TOPLANTI

Çalışmaların bugün başlayacağını bildiren Elitaş, kriptonun önde gelen isimlerini de yarın Meclis'te ağırlayacaklarını söyledi.

MUSTAFA ELITAS

Kritik görüşmede hazırlanan taslak üzerinde uzman görüş ve önerileri alınacak. Yapılacak çalışmalar sonrasında düzenlemeye son şekli verilerek Meclis'e sunulacak.

YENİ KRİPTO PARA DÜZENLEMESİNDE NELER VAR?

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan yasal düzenlemeye göre; Avrupa ülkelerinde olduğu gibi belirli tutarın üzerindeki değerler için vergi alınacak, sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranacak, yatırımcının korunması için alım satımda denetimler güçlendirilecek.

Sektördeki şirketlere altyapı çalışmaları için süre verilirken, teminat gösterilmesi başta olmak üzere koruyucu adımların da atılması bekleniyor.

SERMAYE ŞARTI ARANACAK

Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), SPK ve diğer kurumlarla iş birliği halinde yürütülüyor.

Edinilen bilgiye göre yasal düzenleme kapsamında yeni kripto para düzenlemesinde belirli tutarın üzerindeki meblağlardan vergi alınacak, sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranacak. Tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü, rekabetin güçlendirilmesine yönelik gözetim mekanizmaları güçlendirilecek.

LİSANSI OLAN HİZMET VERECEK

Kripto varlık şirketlerinin Sermaye Piyasası Kurumu'ndan lisans alması, teknik yeterlilik aranması da düzenlemeler arasında yer alıyor.

Vergilendirmenin, gelir vergisi veya doğrudan vergiler yoluyla mı olacağı tartışılırken stopaj seçeneği öne çıkıyor.

Amerika'da 10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerinin ABD Vergi Dairesi'ne bildirilmesi öngörülürken, Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'da 600 euro üzerindeki değerler altından vergi alınmaması gibi uygulamalar bulunuyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler