FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LIBOR nedir? LIBOR faiz oranı ne demek?

LIBOR, Londra bankalar arası faiz oranıdır. Dünya çapında referans faiz oranları arasında en sık kullanılanlardan biridir. Türev, kredi, tahvil gibi ürünlerin işlemlerinde referans olarak kabul edilir. Özel bir formül ile beş ana birim kullanılarak hesaplanır.

LIBOR nedir? LIBOR faiz oranı ne demek?

Londra para piyasalarında bankalar arası borç alımı durumunda bir faiz oranı uygulanır. Dünya genelinde en sık kullanılan faiz oranlarından biri LIBOR’dur. Belirlenen oranlar düzenli olarak ICE Menchmark Administration (IBA) tarafından açıklanır.

LIBOR nedir?

LIBOR’un açılımı London Inter Bank Offered Rate’dir. Referans Faiz Oranı anlamına da gelir. Londra para piyasalarında, üye olan tüm bankaların katılımı ile belirlenen faizlerle işlem yapılır.

Bankalar arası borçlanma durumlarında LIBOR uygulanır. LIBOR faiz oranı her iş gününde sabitlenir. Saat 11:00’dan sonra bir sonraki iş gününe dek değişiklik göstermez.

LIBOR faiz oranı ne demektir?

LIBOR faiz oranı son derece önemlidir. Çünkü farklı finans varlıkları ve ürünleri için en sağlam referans kabul edilmiştir. LIBOR hesaplamak için beş farklı ana para birimi kullanılır. Bu para birimleri şu şekildedir: Euro, Pound, Frank, Yen, Dolar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler