Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Afyonkarahisar ve Burdur'un dağ köylerinde üretilen ekolojik gül yağı, başta Çin olmak üzere Uzak Doğu pazarına açılıyor - BAŞKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalgalı: - "Konvansiyonel gül yağının kilogramı 9 ila 12 bin avro arasındayken, ekolojik gül yağının fiyatı 12 ila 15 bin avro arasında değişiyor" - "Almanya ve Fransa'daki ilaç ve kozmetik firmaları ekonomik kriz yaşadığı için, ihracat yönümüzü Uzak Doğu ülkelerine çevirdik"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Son başvuru tarihi 15 Haziran 2019'da tamamlanıyor. Uzatma şu an için söz konusu değil" dedi.
Kamu ihalelerinde ekonomik ve mali yeterlilik kriteri olarak ihale konusu işle ilgili cironun aranabilmesi ve standart formlarla belgelenmesi mümkün hale geldi
Türkiye'den yılın ocak-mayıs döneminde Rusya'ya yapılan domates ihracatındaki artış üreticiyi ve ihracatçısını sevindirdi.
Ankara keçisinden elde edilen ve dünya tekstilinde en değerli lif kaynağı olarak görülen tiftiğin Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından açıklanan 2019 yılı fiyatları ilk kez geçen seneki 30 liralık devlet desteğini geçti - Birlik, oğlak tiftiğinin fiyatını 52 lira, anamal tiftiğinin fiyatını 44 lira olarak açıkladı - Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç: - "Dünya tekstil sektörünün istediği kalitede tiftik alımı yapmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz"
Ağrı Valiliği, ilk etabı tamamlanan Ağrı Tekstilkent için firmalardan gelen yoğun talebi karşılayabilmek amacıyla bölgenin 4 etap olarak yapılmasına karar verdi - Ağrı Valisi Süleyman Elban: - "Dört etaplı tekstilkentte 11 bin kişinin çalışabileceği bir sayıya erişeceğiz. Burası tekstille ilgili bir merkez haline gelecek" - "Tekstil İhtisas Gümrüğü ile ilgili çalışmamızda da sona gelindi. Bunlar olduğunda Türkiye'nin tekstille ilgili iplik ve kumaş ithalatı ve ihracat da bu kapıdan olacak"
Antalya'da 2015 yılında 1 liraya satılan ekmeği 71 kuruşa satarak haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle açılan davada Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce haksız bulunan market işletmecisi Ragıp Şahin, kararı istinafa taşıdı. Bölge Adliye Mahkemesi İkinci Hukuk Dairesi, mahalle bakkalının 47 kuruşa aldığı ekmeği 71 kuruşa sattığının belgelendiğini gerekçe göstererek, ticaret mahkemesinin kararını kaldırdı.
Mobilya, televizyon ve elektronik eşyada taksit sayısının artırılmasından memnuniyet duyan sektör temsilcileri, kararın hem üretici hem de tüketici açısından olumlu olacağı, üretime ve ekonomiye kazanç sağlayacağı görüşünde - MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç: - "Karar sektörümüzü ziyadesiyle olumlu yansıyacak. Satışlarımızın artmasına katkı sağlayacak" - MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan: - "Düğün sezonunun açılması, KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi ve taksitin 18 aya çıkarılmasıyla satışlar minimum yüzde 20 artacaktır" - Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca: - "Genel teknolojik ürün satışlarında ciddi bir hareketlilik yaşanacağını düşünüyoruz. (Özellikle TV sektörü) Yeniden eski günlerine dönecek" - ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz: - "(Elektrikli küçük ev aletlerinde geçerli ÖTV indiriminin de etkisiyle) Haziran sonuna kadar mağazalarda düğün ve yazlık alışverişleri nedeniyle yüzde 40 hareketlilik artışı yaşanmasını, bunun da satışlara yüzde 15 artış olarak yansımasını bekliyoruz"
Brand Finance'in araştırma sonuçlarına göre, Mutlu Akü, "Türkiye'nin en değerli akü markası" olarak belirlendi
ABD Enerji Enformasyon İdaresi, bu yıl için Brent petrolün varil fiyatı beklentisini 67 dolara düşürdü.ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıl için Brent petrolün varil fiyatı beklentisini 70 dolardan 67 dolara düşürdü.
Son yıllarda özellikle gastronomi alanında adından söz ettiren Gaziantep'in yüksek kesimlerindeki kıraç arazilerde yetiştirilen kirazlar, Rusya ve Avrupa pazarına ihraç ediliyor - Şehitkamil Sert Çekirdekli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız: - "Bu yıl 500-600 tonluk ihracat hedefliyoruz"
BATEM'in 5 yıllık çalışması sonucu geliştirilen ve denenen tüm çeşitlerin içinde en verimlisi olduğu için "pehlivan" ismi verilen silajlık mısır tohumu tescillendi - BATEM Müdürü Abdullah Ünlü: - "Silajlık mısırda özellikle 'pehlivan' adı altında yeni bir çeşit tescillendirdik. Şimdilik Türkiye'deki verim ve kalite açısından bir numaralı mısır"
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin: - "Bayram sonrasında 5 bin civarında şikayet konusu bize ulaştı. Bunun yüzde 90'ı konaklama ve turizm seyahati oldu"
Daha önce ABD'den alınan uçak deney setlerinin yerlisini yapan Bursa'daki Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu setlerden Pakistan'daki bazı okullar için üretmeye yönelik çalışma yürütüyor - Uçak Bakım Alanı Şefi Ahmet Ereğli: - "Her bir setin ekonomik değeri en az 100 bin dolardan başlıyor"
TCMB'den repo ihalesi