FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalara iyi haber Çin'den geldi

Borsa İstanbul, haftaya Çin'den gelen olumlu ekonomik verilerin etkisiyle alımlarla başladı.

Piyasalara iyi haber Çin'den geldi

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 353 puan artışla 74.275 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,48 oranında değer kazandı. Dolar ise haftaya 1.95 seviyelerinden başladı.

Geçtiğimiz hafta başında FED’in varlık alımlarını beklenenden önce azaltacağı beklentilerinin azalmasıyla yurtdışı piysalarda risk iştahı artmıştı. Ancak global piyasalardan negatif ayrışan BİST bu yükselişe Cuma gününe kadar katılmadı. Cuma günü ise BİST bir önceki kapanışa göre yüzde 2,97 değer kazanarak 74 bin seviyelerine geldi.

Piyasalar yeni haftaya Çin’de açıklanan ve beklentilere paralel gelen büyüme verisi ile başladı. Çin’de büyümenin hız kesmesini yatırımcıların “teşvikler devam ettirilecek” şeklinde yorumlayarak borsalarda pozitif fiyatlandırmaya gitmesi, Borsa İstanbul’un haftaya başlangıcının da bu yönde olmasını sağladı.

Bu hareketin ne şekilde seyredeceği ise bugün ve yarın yapılacak tahvil ihalelerine gelecek talep veya oluşacak faiz oranı belirleyecek.

Analistlere göre, şayet ihaleler sonrasında faizler düşmezse veya yeterli talep gelmezse bu durum BIST’a düşüş yönünde yansıyacak. Aksi takdirde ise, Cuma günü 73.000’in üzerine çıkılmasının getirdiği olumlu hava devam edecek.

Hazine ihalelerinin yanı sıra, ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin de piyasaların yönünün belirlenmesinde etkili olacağı düşünülüyor.

Bu nedenle, haftanın ilk iki günü Hazine ihaleleri, diğer günlerde ise yurtdışındaki haber akışı yakından takip edilmeli.

Bu doğrultuda teknik olarak bakıldığında, 73 bin seviyesinin aşılması sonrasında BIST, 74,300-75,000 aralığına yönelecek. BIST’de, 73 bin altına gelinmesi halinde satış baskısı artacak.

Uzmanlara göre, mevcut dalgalı durum gözönünde bulundurularak gün içinin ötesinde pozisyon taşımak için 75 bin seviyesinin aşılması beklenmeli.

BİLANÇO DÖNEMİ BAŞLIYOR
Türkiye'de ikinci çeyrek bilanço dönemi bu hafta açıklanması beklenen Türk Telekom ile başlayacak.

Borsa İstanbul'da genel olarak büyük şirketler içinde bilançosunu ilk açıklayan şirket Türk Telekom olduğu için, bilanço dönemi başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Türk Telekom'un bilançosunun 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için konsolide olmayan mali tabloların son açıklanma tarihi 12 Ağustos, konsolide mali tabloar için ise 26 Ağustos olarak belirlendi.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler