FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 Temmuz Dolar kuru: Bugün (14 Temmuz) Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar ve Euro fiyatlarındaki değişimler, kişiler tarafından merak ediliyor. Dolar kuru, Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Geçen haftanın başından bu yana sakin ilerleyen Dolar ve Euro fiyatları, 14 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararını takip ediyor. Yaklaşık iki haftadır yatay seyirde devam eden Dolar, bugün güne hafif bir yükselişle başladı. Euro ise 10,30 sınırına yakın bir seviyede başladığı haftada 10,13’e kadar geriledi.

14 Temmuz dolar kuru, yakından takip edilmeye devam ediliyor. Dolar, hafta başından bu yana 8,65 – 8,75 bandındaki seviyesini korurken, şu an için 8,60 seviyelerinde el değiştiriyor. Dolar endeksi ise yüzde 0,03 artışla 92,7 seviyesinde seyrediyor. İşte 14 Temmuz dolar ve Euro fiyatları? Dolar kuru ne kadar oldu? Euro ne kadar?

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi, Haziran ayında aylık yüzde 0,9, yıllık ise yüzde 5,4 artarak beklentilerin üzerinde yükseldi. Ağustos 2008'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşan yıllık enflasyonun, yüzde 4,9 olması bekleniyordu.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Bu hafta yurt içinde yatırımcıların gözü TCMB tarafından bugün açıklanacak faiz kararında olacak. 15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle Çarşamba günü açıklanacak faiz kararında, Merkez Bankası’nın faizleri bu ay da sabit bırakması bekleniyor.

Uzmanlar, sanayi üretim endeksinin Mayıs’ta yıllık yüzde 40,7, aylık ise 1,3 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdiğini belirterek, yurt dışında ABD'de enflasyon verilerinin ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında bulunduğunu ifade etti.


Canlı Borsa

Dolar ve Euro fiyatları

En Çok Aranan Haberler