FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar/TL kuru Şahap Kavcıoğlu'nu bekliyor! Merkez Bankası yarın açıklayacak: 2023 yol haritası çiziliyor...

Dolar endeksindeki gerilemeye rağmen dolar/TL kuru 18,80 üzerindeki hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Piyasaların 2023 yol haritası ise yarın belli olacak. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirecek. 2023 enflasyon ve dolar/TL kuru tahminini açıklayacak. Öte yandan yatırım bankaları ise endeks için zayıf bir yıl beklentisi tahmini yaptı.

Dolar küresel piyasalarda gelişmiş ve gelişen ülke para birimleri karşısında düşüşünü sürdürüyor. Yurt içinde Merkez Bankası toplantısı, yaklaşan seçimler ve yavaşlama işaretleri veren ekonomik göstergelerin fiyatta etkili olmadığı görülüyor. Dolar/TL son dönemde 18,80-18.85 TL arasında hareket ediyor.

DOLAR

YILIN İLK ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

Dolar/TL kuru geçtiğimiz yıl yüzde 40'ın üzerinde prim yaparken, yüzde 64 enflasyon oranı ile 2022 defteri kapandı. Şimdi ise gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yarın detaylarını açıklayacağı yılın ilk enflasyon raporu sunumuna çevrildi. Türkiye'nin 2023 ekonomi tahminlerinin açıklanacağı toplantı 10.30’da gerçekleşecek.

1674450472051

KAVCIOĞLU'NDAN DÖVİZ AÇIKLAMASI

Başkan Kavcıoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmesinde, kurun istikrarlı bir
şekilde devam edeceğini dile getirerek, "Döviz kuru 2021'nin sonundan beri istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Merkez Bankası'nın herhangi bir kur poltikası yok. Türkiye ekonomi modeli içinde aldığımız tedbirler sonuçlarını olumlu anlamda veriyor. Kur istikrarlı bir şekilde devam edecektir, burada bir sorun yok" ifadelerini kullanmıştı.


Anlık Borsa

İŞTE 2023 DOLAR TAHMİNİ

En Çok Aranan Haberler