FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve Euro ne kadar? 12 Temmuz Dolar kuru bugün ne kadar oldu?

Geçtiğimiz haftayı durgun bir şekilde bitiren Dolar kuru, yeni haftaya da sakin başladı. Son kapanışta 8,65 seviyelerinde bulunan Dolar, 12 Temmuz gününe 8,66 ile başladı. Dolar kuru özellikle Mart ayının sonlarına doğru yaşadığı ani yükselişle 8,80 seviyelerine tırmanmıştı. Türk Lirası, 2021 yılının başından beri dolar karşısında yüzde 14,3 oranında bir değer kaybı yaşadı. Birçok yatırımcının yakından takip ettiği Dolar ve Euro kuru 12 Temmuz günü de merak ediliyor. İşte Dolar ve Euro fiyatları

Dolar kuru uzun bir süredir düşüş eğilimi gösteriyor. Son 14 gündür aralıksız bir düşüş gösteren Dolar kuru, 3 aydır gözlemlenen sert değişimlerin yerini durağanlığa bıraktı. Dolar kuru 8,64 – 8,70 arasındaki seviyesini korumaya devam ederken Euro ise 10,30 sınırına yakın seyrediyor. Peki 12 Temmuz dolar ve Euro kuru ne kadar oldu? Dolar ne kadar? Euro ne kadar?

Uzmanlar, ABD'de artan tahvil talebinin dolar kurunu küresel para birimleri karşısında desteklediğini söyledi.

Bugün yurt içinde piyasalar Mayıs ayı işsizlik rakamlarını ve Haziran ayı konut satışı verilerini takip edecek. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar da yakından izlenecek.

iStock-1220223525

İşsizlik mayıs ayında yüzde 13,2 oldu. İşsiz sayısı 4,2 milyon olarak gerçekleşti.

Yurt dışında ise yatırımcıların gözü Fed'in adımlarını etkileyebilecek ABD TÜFE rakamlarında ve Fed Başkanı Powell'ın konuşmalarında olacak.

Bu hafta yurt içinde yatırımcıların gözü TCMB tarafından açıklanacak faiz kararında olacak. Merkez'in faizleri bu ay da sabit bırakması bekleniyor.

Canlı Borsa

Dolar ve Euro fiyatları

En Çok Aranan Haberler