FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milyonlarca araç sahibi için süre sona eriyor! Bugünü kaçırana faizli ceza... (MTV ikinci taksit ödemeleri nereden yapılıyor?)

2024 MTV 2. Taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber sonrası, ‘kim ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV nereye ödenir? Kredi kartı ile MTV ödenir mi?’ soruları merak ediliyordu. Tüm hepsi yanıt buldu. İşte kalem kalem o liste ve haberin detayları…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinde bu yılın ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlamıştı. Ödemeler bugün sona erecek.

MTV ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIR?

MTV ödemeleri farklı yöntemlerle yapılabiliyor. Araç sahipleri e-Devlet’e girerek ödeme yapabilirler. Sisteme giriş yapmanızın ardından “motorlu taşıtlar vergisi sorgulama” hizmetiyle önce bilgiler tek tek dolduruluyor. Bilgilerin doldurulması ile birlikte öde butonu çıkıyor. Son olarak ödeme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanında MTV ikinci taksit ödemeleri dijital vergi dairesi, PTT ve banka sitelerinden de gerçekleştirilebiliyor.

KREDİ KARTI İLE MTV ÖDEMESİ YAPILIR MI?

Kredi kartıyla da ödeme yapılabiliyor. Bazı bankalar ise müşterilerine MTV’de taksit imkanı sağlıyor.

HER AY İÇİN YÜZDE 4,5 GECİKME FAİZİ ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ikinci taksit ödemesinin 31 Temmuz gün sonuna kadar kadar yapılması gerekiyor. Ödemesini yapmayan mükelleflere her ay için yüzde 4,5 gecikme faizi uygulanacak.

MTV’DEN MUAF TUTULACAK KİŞİLER BELLİ OLDU

Ayrıca SGK, il özel idareleri, belediyeler, Kızılay adına tescilli araçlar, elçilik, konsolosluk taşıtları, sakatlık derecesi yüzde 90 ve daha fazla olan malul, engellilere özel taşıtlar MTV'den muaf tutuluyor.

İŞTE 2024 MTV ÜCRETLERİ

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler