FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

500 TL ve 1000 TL'lik banknot mu geliyor? 'Hazır olun' dedi, Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu: "Yeni paralara fotoğraflarını sakın koymayın"

Yeni banknotlar mı geliyor? Özgür Demirtaş 'Seçimden sonra mecbursunuz' demiş, Cem Küçük ise Bakan Mehmet Şimşek'i etiketleyerek çağrı yapmıştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları sonrası ise Ersan Şen'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Yeni banknotlar için 'Hazır olun' diyen Şen'in basılacağı iddia edilen paralarla ilgili Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu. Şen, 'Bana bunu açıkla' diyerek TCMB Başkanı Karahan'a yüklenirken, kredi kartları ve dolarla ilgili tarih verdi.

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, dün ilk kez kameraların karşısına geçti. Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini değiştirmeyerek yüzde 36 olarak açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın dün yaptığı sunum, ekonomi gündeminde geniş yer tutarken, yeni banknot iddiaları ise yeniden masaya geldi. Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'in yeni banknotlarla ilgili 'Atatürk' çıkışı ise dikkat çekti.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler