FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alışverişte IBAN'la para gönderenler dikkat! Uzmanlar 'kara para aklama' ve 'soruşturma' için uyardı 'O bölümü mutlaka doldurun'

Kredi kartıyla alışverişte esnaftan alınan komisyon ciddi oranda artınca, bir anda hemen hemen her yerde, alışveriş sonrası IBAN'la ödeme yapma yöntemi uygulanmaya başladı. Restorandan markete, kuaförden berbere kadar pek çok yerde uygulanan bu yöntemle ilgili uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Çünkü bu yöntemin kara para aklamada da kullanıldığı ve vatandaşın bir anda kendini kara para aklama olayının içinde, hatta bir soruşturmanın içinde bulabileceği belirtiliyor.

Son dönemde nakit taşımadıklarında, kredi kartı kullanmak istemediklerinde ya da satıcı kredi kartından verdiği ürün ya da hizmetin ücretini çekmek istemediğinde hemen hemen herkes IBAN numarasına para göndererek işlem yapmaya başladı. Son zamanlarda sıkça karşılaşılan bu yöntem; vatandaşın yalnızca hesaplar arası para gönderdiğini zannettiği zamanlarda başına dert açabilir. Uzmanlar; vatandaşın kendini bir anda kara para trafiğinin ortasında bulabileceğini söyledi.


Canlı Borsa

IBAN'LA PARA GÖNDERİRKEN DİKKAT

En Çok Aranan Haberler