FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'daki Türkler paralı asker mi olacak? Lejyoner taburları gündemde: Yılda 40 bin Euro maaş, rütbe yükseldikçe daha da artacak!

Asker sıkıntısı yaşayan Almanya'da oluşan açığı kapatmak için paralı askerlik gündeme geldi. Almanya'da doğmuş- büyümüş ve Alman vatandaşı olan kişilerden oluşan 'Lejyoner taburları' kurmak için harekete geçilen ülkede ilk hedef ise Türkler oldu. Söz konusu planın hayata geçirilmesi halinde Alman Ordusu'nun bir kısmını paralı Türk askerleri oluşturacak. Peki Alman Ordusu'na katılacak Türkler ne kadar maaş alacak? İşte yanıtı...

Zorunlu askerliğin kaldırıldığı Almanya'da işler hesaplandığı gibi gitmiyor. Askere gitmek için gönüllü olarak yapılan başvuruların yetersiz kalmasıyla ülkede asker açığı oluşmaya başladı. Alman Ordusu söz konusu açığı bir an önce kapatmak için harekete geçerken, ülkede çok konuşulan bir iddia ortaya atıldı. Buna göre ülkede doğup büyümüş yabancılar paralı asker olarak orduya katılacak. Söz konusu paralı askerler için en büyük hedef ise Türkler.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler