FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALTIN FİYATLARI VE DOLAR/TL’DE SON DURUM | Uzman isimler rakamları birer birer açıkladı: Yarından itibaren her şey değişecek! ‘Bu fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir’

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçerken, dolar/TL kuru serbest piyasada 31 lirayı aşarak rekor kırdı. Altında yaşanan hareketlilik sonrası uzmanlardan çifte rekor için rakam geldi. Ons altın fiyatı için kademeli olarak 2.150 dolar tahmini yapılırken, gram altın fiyatı içinse 3 aşamalı rekor rakamını İslam Memiş açıkladı. Memiş, “Bu fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir” diyerek yatırımcıya seslendi. İşte 15 Şubat Perşembe Kapalıçarşı ile gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatı.

Salı günü açıklanan ABD enflasyon verisi beklenenin aksine yüksek geldi. Altın fiyatları baskı altında kalarak düşüşe geçti. Bundan sonrası gelecek yeni verilere bağlı. 2024’de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizi inmeye başlayacak ama ne zaman? Fed temkinli olmayı sürdürürken, ekonomistler faiz indirimi için enflasyon verisinin tarihi biraz ötelediğini düşünüyor. Mart değil, Mayıs değil, piyasa tahmini ‘Haziran olabilir’ şeklinde!

Fiyatlamayı ABD seçim haberleri, Orta Doğu, ABD şirket haberleri de etkiliyor. Donald Trump seçilirse Ukrayna-Rusya barışında acele edeceğini ifade etti. Refah odaklı haberler de dikkat çekiyor.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler