FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret açıklandı, zam yağmuru başladı! Marketlerde 'etiket değiştirme’ mesaisi! ‘3 harflilerin üçü de değiştirdi' diyerek anlattı

Yeni asgari ücret açıklandı, zincir marketlerde fiyat etiketi değişiklikleri hemen başladı. Bir market, çalışanlarına mesaj göndererek etiket değişikliklerinin bir an önce yapılması talimatı verdi. Fiyatlardaki değişiklikler, vatandaşların da dikkatini çekti. Vatandaşlar, sosyal medyadan durumu eleştirdi. TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Geçmişte 'Dolar arttı, akaryakıt fiyatları yükseldi' derlerdi. Şimdi mazeretleri ne?" dedi. Yeni yıla girilmesiyle de etiketlerin yine değişeceği belirtildi.

Asgari ücret 27 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde açıklandı. Açıklamanın ardından kamuoyunda 3 harfli marketler olarak anılan market zincirlerinde etiketler değiştirilmeye başlandı. Bir marketin, çalışanlarına 27 Aralık akşamı attığı 'etiket değiştirme mesaisi' mesajı da tartışmalara neden oldu. Öte yandan marketlerde ki etiketler kontrol edildiğinde, asgari ücret zammının açıklanması sonrasında 27-28-29 Aralık itibariyle birçok ürüne zam yapıldığı görüldü. Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, cezaların artırılması yönünde çağrı yaparken vatandaşları da fark ettikleri an şikayette bulunmaları gerektiğini hatırlattı.


Canlı Borsa

ASGARİ ÜCRET SONRASI MARKETLERDE 'ETİKET DEĞİŞTİRME' MESAİSİ

En Çok Aranan Haberler