FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret zam pazarlığı 'zorlu' geçecek! Türk-İş kırmızı çizgisini açıkladı, işveren destek istiyor... 18 bin TL masada olacak

Asgari ücret zam pazarlığı yarın başlıyor. Genci, yaşlısı, evlisi, bekarı milyonlarca çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına kilitlenmiş durumda. Yılda bir kez belirleneceği açıklanan 2024 asgari ücret zammı için kulislerde 18 bin TL'ye kadar rakamlar konuşulurken, işveren kesimi de asgari ücret desteğinin artırılmasını talep ediyor. 4 toplantı sonunda yeni asgari ücret zammının belirlenmesi beklenirken, alınan karar 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlanmak zorunda.

Asgari ücret zammı için geri sayıma geçildi. Milyonlarca çalışan ve ailesini yakından ilgilendiren asgari ücret için zam pazarlığı başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık Pazartesi (yarın) ilk toplantısını yapacak. Yaklaşık 8 milyon işçiyi doğrudan ilgilendirecek asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla beklenirken, kulislerde de 15 bin 500 liradan 18 bin liraya kadar rakamlar dile getiriliyor. Beklentilerin yükseldiği asgari ücret pazarlığının bu yıl ise 'zorlu' geçeceği belirtiliyor.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler