FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi? Para mı zaman mı? Haftada 4 gün veya günde 5 saat formülü deneniyor... Kısmi ve geçici süreli çalışma modeli de masada

Çalışma saatleriyle ilgili düzenleme yapıldığı haberi milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile haftada 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gündemde. Bazı ülkelerde haftada 4 gün veya günde 5 saat formülünü denendiği belirtilirken, 21 yıl sonra yapılması planlanan değişik ile verimliliğin artırılması hedefleniyor. Söz konusu düzenleme merak edilirken, milyonlar şimdi de "Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Çalışma saatleri kısalacak mı? Maaşlar düşecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının üzerinde çalıştığı düzenleme milyonlarca çalışan da heyecan yarattı. İş kanunlarında, merkezinde çalışanların olacağı yeni değişiklikler için düğmeye basıldı. Haftalık 45 saat olan çalışma saatinin düşürülmesi planlanırken, haftada 4 gün veya günde 5 saat formülü dikkat çekiyor. Kısmi ve geçici süreli çalışma modelinin de masada olduğu belirtilirken, çalışanlar ise ikiye bölünmüş durumda. Çalışma saatlerinin kısalması durumunda maaşlarında düşmesinden endişelenen vatandaşlar, Para mı? Zaman mı? ikilemi arasında kaldı.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler