FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! "Tutumumuz net"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün katıldığı canlı yayında ekonominin yol haritasını açıkladı. Şimşek, enflasyonda düşüşün gerçekleşeceğini söyledi, Orta Vadeli Programın çalıştığına dair birçok emarenin olduğunun altını çizdi. Seçimden sonra ek MTV, KDV, gelir vergisi ve kurumlar vergisinden artış yapılacağı iddialarına ise net açıklama yaptı. Şimşek, "Maalesef seçim öncesinde bazı çevrelerin özellikle seçim sonrası için belirsizlik, güvensizlik yaratma çabası var. Öyle bir hala aldı ki çok abartılı ifadeler. Bizim seçim sonrasına ilişkin orta vaadeli programda ön görmediğimiz bir şey yapmayacağız." ifadesini kullandı.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler