GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, AA muhabirine, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olan GAP'ın uygulandığı bölgede başta tarımdan sanayiye, istihdamdan sosyal alanlara kadar birçok noktada önemli kalkınma hamlelerinin gerçekleştiğini söyledi.
GAP'ta teknoloji yatırımlarına da büyük önem verildiğini belirten Karahocagil, bu amaçla Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HRÜSEM) iş birliğiyle başta Şanlıurfa olmak üzere tüm bölge illerine ve ilçelerine de teknoloji desteği sağlayacak Harran GAP Teknoloji Merkezi açtıklarını ifade etti.
Karahocagil, Harran GAP Teknoloji Merkezi'nde ilkokul çağından üniversite seviyesine kadar her yaştan özel yetenekli bireylerin teknoloji üretimi yapabilmesine imkan sağlandığını bildirdi.
Robotik kodlama, android yazılımlar, insansız hava aracı ve engelliler için protez el ve ayak imalatının prototip üretiminin merkezde gerçekleştirildiğini vurgulayan Karahocagil, söz konusu merkezin ilerleyen dönemlerde GAP kapsamındaki diğer illere de taşınmasının planlandığını kaydetti.
Karahocagil, merkezin gezici bilim aracı vasıtasıyla da en dezavantajlı bölgelere ve köylere ulaşarak kırsaldaki öğrencilerin de yeni teknolojileri keşfetmelerini ve yeteneklerinin farkına varılması için imkan sağlanacağını söyledi.
'DİJİTAL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ'
Dünyada hızlı bir dijital değişim ve dönüşümün yaşandığını, gelişen teknolojiye herkesin ve her sektörün ayak uydurması gerektiğini aktaran Karahocagil, GAP olarak bu kapsamda çeşitli altyapı yatırımlarında bulunduklarını dile getirdi.