FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözümüz onları aradı! İtalya, İspanya, Fransa bile Türkiye’den ucuz kaldı: Döviz kuru yükselince yabancı alışverişi kesti

Türkiye, yüksek döviz kurları nedeniyle 2022 yılında yabancılar için adeta bir alışveriş cennetiydi. Konaklamadan giyime her sektörde ucuz kalan fiyatlar Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan gibi komşu ülke vatandaşlarının günübirlik market alışverişlerini bile Türkiye’den yapmalarına neden oldu. Ancak 2023’te işler tersine döndü. 2022’de kartlı harcamalarda yüzde 10 olan yabancıların payı yüzde 6’ya geriledi. Yabancı turistlerin tax free rakamlarına bakıldığında da bu gerileme net görüldü.

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre 2022’de kartlı harcamalarda yüzde 10 olan yabancıların payı yüzde 6’ya geriledi. Konaklamadan yeme içmeye, giyimden ayakkabıya fiyatlar uçunca Türkiye yabancı turist için alışveriş cenneti olmaktan çıktı. Avrupa ülkeleri Türkiye’den ucuz kaldı ve yabancılar İtalya, Fransa ve İspanya’yı tercih etti. Dubai de tercih edilen bir diğer destinasyon oldu.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler