FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Vatandaşın gözü kulağı o tarihte: Yüzde 10’unu aşıyorsa…

İkinci el otomobil sektörü uzun bir süredir durma noktasında bulunuyor. Ancak sektör bahar aylarından çok umutlu. Araç alım satımlarının son günlerde bir miktar arttığının altını çizen sektör temsilcileri araç satışının yanı sıra kiralama şirketlerinin rezervasyonları da şimdiden dolmaya başladığını ifade etti. Ve araç alacaklara dikkat çeken bir uyarıda bulundular...

Dünya genelindeki çip (yarı iletken) arzı sıkıntısı ve sıfır otomobil üretiminde yavaşlama etkisiyle ikinci el fiyatları yükseldi. Türkiye’de kasım ve aralık aylarında dolar kurundaki olağanüstü fiyat hareketleri sonucunda araç fiyatlarında astronomik artışlar yaşandı. Ancak 2022’de dolar kuru gerilemesine karşın ikinci el fiyatlarında müşterilerin beklediği düşüşün gerçekleşmemesi satışları durma noktasına getirdi.

Bahar aylarında artması beklenen satışlarda müşterilerin dikkati elden bırakmaması gerekiyor. Otostat Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan ve Ankara Oto Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Hamza Avcı araç satın alacakları uyardı.

Canlı Borsa

İkinci el araç alacaklara uyarı!

En Çok Aranan Haberler