FİNANS

IMF'ten Türkiye'ye 'çalışanları üzecek' çağrı! Asgari ücret, memur ve emekli maaşları için zam hesabı sürerken...

Bir yandan yeni vergiler diğer yandan 2025 zamlı maaş hesapları sürerken, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dikkat çeken bir 'Türkiye' değerlendirmesi geldi. Zam hesabı yapan asgari ücretliyi, memur ve emekliyi üzecek açıklamada ücret artışlarında sıkılaştırma politikalarından taviz verilmemesi gerektiği belirtildi. Enflasyon tahmini de yapılan açıklamada Türkiye'nin gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya hazır olması gerektiği kaydedildi.

Türkiye, bir yandan dün A'dan Z'ye getirilmek istenen yeni vergileri konuşurken; bir yanda da ocak ayında yapılacak maaş zamlarını konuşuyor. Milyonlarca memur ve emekli 2025 zamlı maaşlar için enflasyon oranlarını takip ederken; özel sektör çalışanları da "2025'te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?" sorusuna yanıt arıyor.

2025 MAAŞ ZAMMI HESAPLARI...

Her geçen gün artan hayat pahalılığı ve getirilmesi planlanan yeni vergilerle şimdiden Ocak zammına kilitlenen çalışanlar, yeni yılda kendilerini rahatlatacak bir maaş zammı isterken; uzmanlar ise o kadar da iyimser değil.

IMF'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Kamuoyunda yüzde 25-30 oranında bir zam yapılacağı konuşulurken; Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dikkat çeken bir 'Türkiye' değerlendirmesi geldi.Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayına alınmıştır

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler