FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı ekstrelerine ekstra takip! Altın, döviz, kripto para derken ikinci el otomobil içinde düzenleme gündemde... Bankalar uyarıyor, kapatılmaması için tek bir şartı var!

Kredi kartı kullanımıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Son bir yılda yüzde 155 oranında artan kart harcamaları sonrası harekete geçildi. Kredi kartlarıyla altın, döviz, kripto para alanlar yakın takibe alınırken, ekstreler ekstra inceleniyor. Bankalardan müşterilerine 'kartınız kapatılabilir' mesajı gönderilirken; söz konusu alımlarla ilgili 'tek bir şart'ın sunulabileceği belirtildi. Öte yandan kredi kartı düzenlemesiyle faiz oranlarına düzenleme ve taksit sınırlama da gündemde.

Kredi kartıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Başta konut ve otomobil olmak üzere kredilerde frene basılırken, kredi kartı harcamalarındaki artış dikkat çekti. Son bir yılda kredi kartı harcamaları yüzde 155 arttı. 19 Ocak 2024 haftasında kredi kartıyla 1 trilyon 172 milyar Tl'lik harcama yapıldığı belirlenirken, 19 Ocak 2023'te ise bu rakamın 459 milyar TL olmuş olması dikkat çekti.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler