FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor: Sona yaklaşıldı, düzenleme için 'kademeli geçiş' önerisi: 8-9 taksitten...

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinesinde ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla yürütülen kredi kartlarıyla ilgili düzenleme çalışmaları sürüyor. Kredi kartı düzenlemesi için uzmanlar da bazı önerilerini paylaştı. Prof. Dr. Burak Arzova, sert tedbirlerin ekonomiyi durdurma noktasına getirebileceğini söyleyerek taksit sınırlaması için kademeli geçiş uygulanmasını gerektiğini belirtti.

Bireysel kredi kartları borçlarındaki rekor artışın ardından ekonomi yönetimi kredi kartlarına yönelik harekete geçti. Kredi kartları limitlerinin düzenlenmesi ve taksit sınırlaması gündemdeyken akademisyenler ve tüketici dernekleri de 'kademeli geçiş' önerisinde bulundu. Prof. Dr. Burak Arzova, taksit sınırlamasında lüks malların önceliklendirilmesi gerektiğini belirtirken "8-9 taksitten bir anda 3 takside düşmek değil, kademeli bir geçişle taksit sayısını azaltarak olmalı." düşüncesini dile getirdi.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler