FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti! Emekli ve memur zammı tablosunda ibre yukarı yönlü! İşte olası yeni zam oranları...

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyonda tahminlerini yüzde 38'e yükseldi. Enflasyon tahminin yükselmesi temmuzda zam bekleyen emeklilerin de hesabını değiştirdi. Beklentilerdeki oranlar gerçekleşirse emekli ve memur maaşlarında yeni zam oranları ne olacak?

DENİZ IŞIK BALKAN / MYNET ÖZEL HABER

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak 6 aylık zam oranını merak ediyor. Merkez Bankası'nın bugün enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseltti. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan zamların hesaplanmasında etkisi olan mayıs ayı enflasyonu için de, "Enflasyonda zirveyi Mayıs ayında göreceğiz, bu çok net. Enflasyonda zirvenin yüzde 75-76 civarında olacağını öngörüyoruz" dedi.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

Nisan ayı enflasyonu sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 4 aylık rakamı yüzde 18,72 olarak kesinleşmişti. Memur ve memur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkı ise yüzde 3,23 oldu. Toplu sözleşme ve enflasyon farkı dahil memur zammı 13,56'ya yükseldi. Geriye ise sadece 2 veri kaldı.

Karahan'ın sunumun ardından zam tablosu değişti. İşte SSK, Bağkur ve memur emeklisini bekleyen olası zam tahmini...

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler