FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Gram ve ons altın fiyatları bu haberlere odaklandı! Düşüşte 'Türkiye' detayı

Son dakika: Altın piyasası Mart ayında ABD’de gerçekleşmesi muhtemel 50 baz puanlık faiz artırımını fiyatlamış durumda. Gözler ABD’de yarın açıklanacak enflasyon verilerine çevrilirken, altın fiyatları Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlikle yönünü yukarı çevirdi. Altın gram fiyatı ise dolar kuru ve küresel altın fiyatındaki yükselişten destek buldu. "Gram altın ne kadar? Gram altın düşecek mi yükselecek mi?” İşte yatırımcılar için canlı, güncel ve anlık altın fiyatları için son dakika gelişmeleri.

Son dakika: Geçtiğimiz haftalarda Fed'in Mart ayında faiz artırımına gideceği ihtimalinin artması ve bilanço daraltmanın faiz artırımı sonrasında başlayacağına dair yapılan şahin açıklamaların ardından 1.780 dolar seviyelerine kadar geri çekilen ons altında artan jeopolitik riskler sonrasında yatırımcıların güvenli liman talebinin artmasıyla birlikte yeniden 1.800 doların üzerindeki seyir devam ediyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan değerli metal, art arda üç günü de kazançla kapatarak 1.827 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, yukarı hareketin ivme kazanması için 1825 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerektiğini vurgulamaya devam ediyorlar. Buranın geçilmesi halinde spot altın için yeri hareket bandının 1836-1853 dolar/ons haline gelmesi potansiyeli olduğu vurgulanıyor.


Canlı Borsa

Altın fiyatları yükselişe geçti

En Çok Aranan Haberler