FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fiyatlar Miami ile yarışıyordu, o kentte rüzgar tersine döndü! Yeni rota Dubai ve Sırbistan: "1500 dolara..."

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.

Rusya -Ukrayna savaşının başlamasının ardından Antalya'da çok sayıda Rus ve Ukraynalı ikamet ediyor. 2022'nin şubat ayında başlayan Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında iki ülkeden yoğun göç yaşandı. Antalya'da 2020 yılında 94 bin olan yerleşik yabancı nüfus 2021'de 136 bin 946'ya, 2022'de 172 bin 487'ye yükseldi. Özellikle Rusya ve Ukrayna'dan yaşanan göç sonrası yabancı nüfusun iki yılda iki kat artması nedeniyle Antalya'da konut ve kira fiyatları astronomik düzeyde arttı.

Kentte özellikle sahil ilçelerinde kirada oturan polis, öğretmen gibi memurların tayin istediği tablo oluştu. Rusya ve Ukrayna'dan gelenlere evlerini yüksek rakamlara kiralamak isteyenler kiracıları evden çıkarttı ya da mahkemelik oldu. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi sonrası tersine göç başlayan Antalya'da konut kiralarında düşüş yaşandı. Yabancıların Antalya'dan sonraki tercihleri Dubai ve Sırbistan oldu.

Bu içerik Deniz Işık tarafından yayına alınmıştır

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler