FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araçları bu kez farklı sebepten stokladılar! Peş peşe düzenleme gelmişti: Kapıda kalınca plan değiştirdiler

Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçları ithal edenlerin, Türkiye'nin 7 bölgesinde en az 20 yetkili servis istasyonu kurma zorunluluğu getirilmişti. Bu karar sonrası Çinli otomobil markaları hamle değiştirdi. Bazı markaların Çin'den Türkiye'ye getirdiği otomobilleri, yurt dışına satmaya hazırlandığı öğrenildi. Bazı markaların ise tebliğ öncesi araç stokladığı böylece şartlara takılmadan bir süre daha satış yapmayı planladığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye'ye giriş yapan Çinli elektrikli otomobil markası Voyah'ın Türkiye distribütöründen dikkat çeken bir adım atıldı. Markanın Türkiye distribütörü Marcar Otomotiv A.Ş., Çin'den Türkiye'ye getirdiği otomobilleri, Türkiye'den de yurt dışına satmaya hazırlanıyor.

Habertürk’te yer alan habere göre Voyah Türkiye'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, elektrikli otomobil ithalatına getirilen yeni düzenlemeler kapsamında, markanın otomobil ithalatı gerçekleştiremediği belirtildi. Şirketin açıklamasında, Türkiye'ye getirilen fakat ithalat kuralları nedeniyle Türkiye'de satılamayan araçların, yurt dışından isteyenlere satılabileceği aktarıldı.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler