FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet o kişiler için artık hayal oldu! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat: Sürücü belgesini yenilemek de mümkün olmayacak

Bu yılın sonu itibarıyla eski sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 2016'da çıkan yasayla sürücü belgelerine 5 veya 10 yılda bir yenileme zorunluluğu getirilmişti. Uyku apnesi olanlar yeni ehliyet alamayacağı gibi ehliyetini yenileyemeyecek de, bu kişiler tedavi olmak zorunda. Düzenlemeyi "yasal zorunluluk" şeklinde ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karadağ yılbaşından önce mutlaka hekime başvurulması yönünde uyarıda bulundu.

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Uyku Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uykunun sağlığın altın anahtarı olduğunun altını çizerek, "31 Aralık 2024 tarihi eski sürücü belgelerinin son tarihi, 2016 yılında çıkan yasayla birlikte artık sürücü belgeleri eğer ağır vasıtaysa 5 yılda bir, diğerleri ise 10 yılda bir yenilenmek zorunda ve her yenilenişte bir sağlık raporu alınması gerekiyor. Bu sağlık raporlarında uyku apnesi sendromunun sorgulanması artık yasal bir zorunluluk" dedi.

Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Canlı Borsa

UYKU APNESİ OLANLARA EHLİYET ENGELİ

En Çok Aranan Haberler