FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alım opsiyonu nedir? Alım opsiyonunda yükümlülükler var mı?

Alım opsiyonu, alıcı ve satıcı için sigorta görevi üstlenir. Herhangi bir menkul kıymetin, belirlenmiş bir fiyat üzerinden alıcı ve satıcı arasındaki değiş tokuş işlemidir. Vadeli işlem sözleşmeleri ile benzer özelliklere sahip olan alım opsiyonu nedir Alıcısına dayanak varlığı alma hakkı tanır. Alıcının hakkını kullanmak istemesi halinde satıcının, dayanak varlığı alıcıya satma zorunluluğundan söz edilir. Alım opsiyonunda sözleşme zorunluluğu var mıdır?

Alım opsiyonu nedir? Alım opsiyonunda yükümlülükler var mı?

İki taraf arasında yapılan sözleşmede opsiyona konu olan malın, finansal ürünün veya menkul kıymetin fiyatı yer alır. Bu fiyat üzerinden alıcı, söz konusu malı veya menkul kıymeti hiçbir yükümlülük altına girmeden satın alabilir. Ayrıca satın aldığı bu finansal ürünü yine aynı haklara sahip olarak satabilir.

Alım Opsiyonu Nedir?

Alım opsiyonu, opsiyon sahibine opsiyona konu olan malı, kıymeti veya finansal göstergeyi, kontratta yazan fiyattan, kontrat vadesinde herhangi bir yükümlülük doğurmadan satın alma hakkı verir.

Alım opsiyonu, sözleşmeye göre alıcı olan kişiye belli bir vade süresi içerisinde herhangi bir malı ya da menkul kıymeti belirli bir kullanım fiyatından alma hakkını tanır.

Vadeli işlem sözleşmeleri ile benzer özelliklere sahip olan alım opsiyonu sözleşmesinin yapılma zorunluluğu yoktur. Ancak her iki taraf için de koruyucu etkileri vardır.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler