İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:
Ons Altında son 3 işlem gününde yaşanan zayıflıkla beraber 1227$ seviyesine kadar gerileme görülmüştü. Ons Altın 1225$ seviyesini kırabilseydi geri çekilme hareketi sertleşebilirdi. Halen daha aynı risk devam etse de şuan için kırılmaya işaret eden bir veri bulunmuyor. Bu verilerin ne olduğunu maddeler halinde inceleyelim CFTC raporuna göre spekülatörler Ons Altın vadeli ve opsiyon kontratlarında boğa piyasasına geçiş yapmamış olacak ki halen daha
uzun pozisyonların açılıyor olması, Ons Altının yükseleceğine inananların olduğuna işaret ediyor.
İkinci olarak ise Ons Altın vadeli kontratlarının prim değerinde düşüş yaşanmaması, piyasada sarı metale yönelik talebin devam ettiğini bize gösteriyor.
Üçüncü maddede Ons Altında talep düşük, gümüş ise eski seviyelerine çıkışlarda zorlanıyor. Ons Altının emtia sepetinden aldığı güç bir nebze azalmış durumda.
Son olarak ise Fed toplantısından çıkacak kararı piyasalar rahat bir şekilde bekliyor. Yaşanan bu rahatlığı Dolar Endeksinden izleyebiliyoruz. Bugün başlayan toplantı öncesinde Dolar, majör para birimleri karşısında değer kaybediyor.
Tüm bu maddeleri topladığımız zaman Ons Altında görünümün zayıf olduğunu ama bir süre daha ana desteğine tutunmayı sürdürebileceğini görüyoruz.
Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda sert geri çekilme ve piyasanın üzerinde bir volatilite görsek de ( Altın volatilitesi 17.65, VIX 13.90) yükselen kanal trendine tutunmasını sürdürüyor. Bu nedenle kanal içerisinde yer alan destek-direnç noktalarına göre hareket etmekte fayda var. 1225$ seviyesi majör destek olan Altında, tutunma sonrası tepkiler Fibonacci seviyelerin bulunduğu bölgeye doğru takip edebiliriz. MACD negatif bölgede sat sinyali verse de onu hızlandırmak için baktığımız OsMA pozitif bölgeye geçmiş durumda.
Fakat güçlü bir görünüm sergilemediği için direnç dönüşleri tekrardan kanal içerisinde satım yönlüdeğerlendirilebilir.
Dirençler: 1245/ 1255/ 1265
Destekler: 1235/ 1225/ 1220