FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin üzerindeki yükselişini sürdürürken, Trix de yönünü hafif de olsa yukarı doğru çevirmiş durumdadır.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Cuma gününe satıcılı başlayan piyasada yüzde 0,44 oranındaki değer kaybı ile 56.449 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısında gerilemesini sürdürdü ve en düşük 56.147 puanı test etti.

Seansın ikinci yarısını ise hafif alıcılı geçiren piyasada ikinci seansa hızlı bir başlangıç yapan endeks önce 56.500 direncini aştı, sonra da açılışta oluşan 246 puanlık gap’ini kapadı. Kapanışa yakın hızlanan alışlarla endeks günü %1,07 oranında prim ile 57.300 seviyesinden kapanış yaptı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere 3 Nisan’dan başlayan düşüş trendini 25 Mayıs’ta sonlandıran ve kısa bir süre yaşanan taban oluşumu sonrasında geçen haftayı %3,11 oranındaki değer artışı ile tamamlayan endeksin haftanın son iki günü 21 günlük hareketli ortalamasının üzerinde tutunması yeni yükseliş trendini teyit etmektedir. Cuma günü hariç geçen haftayı günlük ortalama 500 puanlık bir hareket bandında seyreden endeksin Cuma günü 1200 puan civarındaki dalgalı seyri sonrasında kapanışını gün içi gördüğü en yüksek değere oldukça yakın bir seviyeden gerçekleştirmesi de bu açıdan önemlidir. Her ne kadar işlem hacmindeki düşük seviyenin devam etmesi bu yeni trend için bir risk unsuru olsa da, kısa vadeli
hareketli ortalamaların birçoğunun yönünün yukarı döndüğü bu ortamda endeksin 17 Mayıs’tan bu yana ilk defa 57 bin üzerinde kapanış yapması olumludur.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı alım bölgesindeki yükselişine düşük eğimle birlikte devam ettiği, William’s R’ın ise dik bir eğimle bölgede zirve seviyelerine doğru ilerlediği görülmektedir. Trendin güç kazanması açısından takip ettiğimiz ve uzun bir süredir piyasadaki dalgalanmaya karsın dar bir bant içinde hareket eden Momentum’un Cuma günü 100 referans çizgisini aşması ve alım sinyali vermesi kısa vadeli trendi destekleyici önemli bir unsur olabilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin üzerindeki yükselişini sürdürürken, Trix de yönünü hafif de olsa yukarı doğru çevirmiş durumdadır. Yaşanan bu olumlu tablo ile birlikte kısa vadede endeksin mevcut trendini koruyacağı söylenebilir. Ancak yükselişin hızının artması durumunda düşük işlem hacmi direnç seviyelerinde bir düzeltme ve kar satışlarına zemin hazırlamaktadır.Bu açıdan 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 57.800 ve 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 58.200 seviyeleri önemlidir. Bu seviyelerin aşılması halinde Bollinger Band’ın üst sınırı olan 58.800 kısa vadede hedef konumuna gelecektir. Yeni pozisyon açılması durumunda yukarı bahsettiğimiz bu direnç seviyelerinde yaşanabilecek geri çekilmelere karşın dikkatli olunmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 56.500-56.000-55.500-55.000-54.800 seviyeleri destek, 57.400-58.000-58.800 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere endeksin Cuma günü 3.11 cent seviyesinden kapanış yaptığı görülmektedir. Endeks için 3.12-3.18 cent direnç, 3.09-3.05-3.00-2.98 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler