FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD de tetik çizgisinin üzerine çıkıp endeksi desteklerken, Trix de alım sinyali vermiş durumdadır.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Ne oldu? Cuma gününe yüzde0,26 oranındaki değer artışı ile 72.636 puandan açılış yapan endeks en yüksek 72.908 puanı test etmesinin ardından ilk seansın ikinci yarısında hafif bir düzeltme eğilimi ile karşılaştı. İlk seansı sadece 35 puanlık bir primle 72.484 düzeyinden tamamlayan endeks ikinci seansa yatay bir başlangıç yaptı.

Seansın ikinci yarısında ise önce kademeli başlayan alımların sonradan hız kazanması ile 73 bin seviyesini zorlayan endeks günü yüzde0,84 oranındaki değer artışı ile 73.058 seviyesinden kapadı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftaya yükseliş eğilimi ile başlayan ve zaman zaman yaşanan hafif düzeltmelere karşın yükseliş yönündeki seyrini koruyan endeksin Cuma günü bir tarihi bir seviyeden kapanış yaptığı görülmektedir. Diğer taraftan aynı zamanda gün içi gördüğü en yüksek değere oldukça yakın bir seviyede bulunan endeksin Bollinger Band’ının üst sınırına ulaşmasına ek olarak işlem hacmindeki hafif azalış eğilimi biraz riskli bir görünüme işaret etmektedir.

Haziran ayından bu yana etkili olan orta vadeli yükselen kanal formasyonu içindeki seyrini sürdüren endeksin, kısa vadeli teknik göstergelerin bazılarının konumu da bu görüşümü onaylar niteliktedir. Keza aşırı alım bölgesine giren CCI eğimini oldukça azaltmış, William’s R da kısa vadeli zirve seviyelerini test etmiş durumdadır. Ancak trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un da yeniden 100 referans seviyesinin üzerine çıkarak alım sinyali vermesi olası kar satışlarında endeksin güçlü bir duruş sergilemesine yardımcı olabilir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD de tetik çizgisinin üzerine çıkıp endeksi desteklerken, Trix de alım sinyali vermiş durumdadır. Mevcut durum itibariyle 500-600 puanlık bir hareket bandına sıkışmasına karşın, kademeli bir şekilde trendine devam eden endeksin bu yükselişinin işlem hacmi artışı ile desteklenmesi halinde 75.700 seviyesine kadar formasyon içinde kalmaya çalışacağını söyleyebiliriz. Ancak yukarıda da dikkati çektiğimiz üzere kısa vadeli teknik göstergelerin bazılarının yorgunluk sinyali verdiği gözönüne alındığında zaman zaman yaşanacak düzeltmelerin olağan karşılanması gerektiği söylenebilir.

Kısa vadede endeks için 72.800-72.500-71.800-71.500-destek, 73.300-74.000-74.400 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında
ise yanda grafikte de yer aldığı üzere Cuma günü 4,09 cent seviyesinden kapanış yapan endeksin 4,08 cent direncini aştığı görülmektedir. Endeks için 4,08-4,04-3,98 cent destek, 4,11-4,15-4,21 cent direnç konumundadır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler