FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

94,500 ve 94,000 desteklerinden ilki dün denense de çalıştığı için hala bu seviyeyi önemli bulmaya devam ediyoruz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Yurtiçinde TÜFE, dışarıda ise ECB para politikası toplantısı ve ABD’de tarım dışı istihdam ile işsizlik oranı gibi majör verilerle yoğun ve hareketli bir günün ardından haftayı ABD borsalarının “Independence Day” nedeniyle kapalı olacağı ve bu şekilde de sakin geçmesini beklediğimiz bir işlem günü ile tamamlıyoruz.. Yurtiçinde beklentileri aşan TÜFE’nin bozduğu moralin ardından yüzünü ABD’ye çeviren piyasalara bir darbe de beklentileri aşan tarım dışı istihdamdan ve beklenenden çok düşen işsizlik oranından geldi, bu noktada devreye giren ve LTRO planlarını açıklayarak küresel likidite şartlarına ilişkin beklentileri toparlayan Draghi sayesinde düşüşün hızı kesilerek bir toparlanma eğilimin başladığını söyleyebiliriz.

Ardından da ABD ekonomisinde güçlenme sinyallerine önemli bir destek veren işgücü verilerinin verdiği güce dayanarak yeniden rekorlara yönelen New York borsası küresel piyasaları da peşinden sürükledi ki buna biz de katılmayı tercih ettik, Dow Jones’un tarihinde ilk kez 17,000 puanı görmesi ve yarım seanslık günde (ABD’de yarım gün işlem yapıldı) 17,000 üzerinde kapanması ile hala küresel piyasalarda olumlu bir hava görmeye devam ediyoruz.. Önceki günlerde günlük periyotlu grafiklerde dikkat çektiğimiz orta vadeli hareketli ortalaması olan 95,500’ün de altına sarkan ancak sonrasında Draghi ve ABD rekorlarından moral bulan Ağustos vadeli endeks 30 kontratta kapanış 96,500’den olmasa da teknik tablonun haftanın genelinde kıyasla görece olumlu olduğunu söyleyebiliriz ancak bir dönüş için daha çok kanıt görmemiz gerek.. Ancak yine de 96,500 üzerinde bir hafta kapanışı gelecek haftaya da moralli başlama imkanı verebilecektir.

94,500 ve 94,000 desteklerinden ilki dün denense de çalıştığı için hala bu seviyeyi önemli bulmaya devam ediyoruz. Yükseliş denemelerinde ise 96,500 üzerinde alımların hızlanarak 98,500’ü hedeflemesi ve bu seviyenin kırılması ise bir yükseliş eğiliminden bahsetmek için elimizi güçlendirecektir. Haftanın son işlem günü için ise sakin bir açılış ardından sakin bir seyir izlemeyi bekliyoruz, kapanış seviyeleri gelecek haftaya taşınacak algı açısından önemli olacak..

En Çok Aranan Haberler