FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW HIZLI YÜKSELİŞE FREN YAPTIRIR. REALİZE NORMALDİR .

Son beklenti yazılarımızda vermiş olduğumuz üçüncü direnç seviyemiz olan 63.300 de dün görüldü. Ama bu direncin görülmesinde özellikle bankaların ama biraz da Akbnk'ın ekstra bir alıma sahne olmasının etkisi büyüktü. Tam bu seviyelere ulaştığımız anda Dow'da gelen verilerin de etkisi ile satışlar gelmeye başladı. Dün için Dow'un bu satışlarına çok az uyduk ama bugün açılışla birlikte düşük açarak realize yaşarız diye düşünüyorum. Dow 'un tekniğine baktığımız zaman eğer kendisini 12.000 üstüne atamazsa , 11.700'ü görme riski kuvvetli gözüküyor.

Son dönem yine bankalarımızın yabancılarla adları anılmaya başladı. Asyabank ile ilgili görüşmeler için Hsbc'ye yetki verilmesi haberinden sonra, şimdi de Rusya'nın en büyük bankasının Türkiye'ye banka aradığı haberleri ortalığa düştü. Bu tarz henüz kısmi rivayet sayılabilecek haberlerin içerikleri gerçekse , ilgi alanlarına girebilecek bankaların hisselerinde hareketler sürebilir. Ya da en azından realize seviyeleri 58.000 endekste gördüğü yerler olmaz.

Bugün Suudi Arabistan dikkatle takip edilecek. Eğer ciddi olaylar başlarsa borsalara satış, petrol ve dövize alım gelebilir. Libya'daki karışık durum da devam ediyor. Bu iki ülkedeki özellikle Suudi Arabistan'da başlayabilecek olaylar yeni satış riski yaratabilir. Ama bence Suudi Arabistan'da en azından şimdilik bir sorun yaşanmayacak. Cuma sonrası korkulan çapta bir olay görülüp - görülmemesi ile sinyal alınır ve tepkileri piyasalara yansır.

Ayrıca şu sıra Yunanistan , İspanya gibi sorunlu ülkelerin not indirimleri devam ediyor. Akabinde de Portekiz ile ilgili gelişmeler olabilir. Ama bence bu ülkelerin risklerini satın almış olabileceklerini düşünüyorum. Yani bu gelen not indirimleri bilinenin ilanı olduğu için, piyasalara etkisi çok yüksek olmayacaktır.

Son gelişme Japonya'da 9 civarı bir deprem meydana geldi. Çok yüksek bir deprem. Eğer şehirlere yakın yerlerde olduysa büyük hasar vermiş olabilir. Birçok şirketin zararları sözkonusu ise, Dow olmak üzere kendi civarındaki ülke borsalarını , büyük sigorta şirketlerini de etkileyebilir. Tv.haberlerine göre çok yüksek bir depremden bahsediliyor.

İmkb desteklerimiz 62.500 - 61. 800
dirençlerimiz 63.300 - 64. 800

Vob30 desteklerimiz 75.575 - 74. 300
dirençlerimiz 77.375

Aydın Eroğlu

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler