FİNANS

Düzeltme Başlıyor Mu?

Dünkü satışları görüp evet demek doğru olmaz. Çünkü henüz teknik anlamda düzeltme başladı diyebileceğimiz bir fiyat realizesi yaşanmıyor. Dikkat ederseniz seans içinde gelen satışlar özellikle banka hisselerinde büyük düşüşler yaşanmadan karşılanıyor. Bu görüntü sürdükçe, yükselişin bitmemiş olduğunu söylemek mümkün. Dünkü gevşeme sonrasında güne yeniden alımlarla başlanabilir diye düşünüyorum.

Son iki gün yapılan çok başarılı hazine ihaleleri sonrası faizde yeniden gevşeme var. Bu görüntü bankaları destekliyor. Ayrıca toplam sanayi üretimindeki artışın yeniden çift basamaklara çıkmış olması, Türkiye için yaptığım varsayımların gerçekleşme yönünde gittiğini gösteriyor. Tabii büyümede yeniden çift basamakların yakalanmış olması, hatta imalat sanayii büyümesinin toplam sanayii üretiminin de üstünde % 13.3 olarak gelmesi banka dışı sektör hisselerinin de canlı olmasına yarıyor.

Velhasıl, önemli direnç diye öngördüğüm 81.650 seviyesini test etmemiz mümkün diyorum. Bakalım o seviye görülebilirse ne olacak? Yeniden realize gelip de, daha fazla bir düşüş sonrası eksi kapatırsak satış baskısının artmasına neden olur. Ama 81.650 yukarı geçilirse, bu takdirde bir çok banka hissesi başta olmak üzere, önemli teknik formasyonların(çanak formasyonları gibi) dirençleri kırılmaya başlanır ki, bu alımların daha da hızlanması demek olur. Kısacası, 81.650 yine önemini koruyor.

Not: Yazı:09:11'de borsaanalizci.com'da yayınlanmıştır.

Aydın Eroğlu

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler