FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YÖN HALA BELLİ OLMADI.BAZI KRITERLERE DİKKAT EDECEĞİZ!

Dün ABD piyasalarında gelen bilanço olmadığı için sessizlik hakimdi.Bugün yeniden bilançolar gelmeye başlayacak.

Dün yükseliş havasının durmasında,açıklanan FED tutanaklarında,ekonominin çok da iyi olmadığı,hatta kötüye gittiği gibi,böyle devam etmesi halinde bir takım önlemler alınmasının gerekeceği gibi bir takım açıklamalar yapılmış olması etken oldu.

Ama yine de Dow grafiklerine baktığımız zaman,şu olacak diyemiyorum!Bu grafiklerde takip ememiz gereken bazı seviyeleri söylüyorum;

Dow future(seans esnasında biz futureyi gördüğümüz için)10.288'in üstünde kaldığı müddetçe,10.500'lere doğru bahsettiğim hareketi halen yapabilme gücüne sahip olur.Ama eğer 10.248'in altına inerse,stochastic grafikleri satım seviyelerinden aşağı kesmiş olur ve gevşeme hızı artar.

Ama biliyorsunuz ki,zaten Dow 9.700'lerdeyken bir ters omuz baş omuz formasyonu beklentimi ve buna göre de,Dow'un bu seviyelerini yazmış ama sonrasında da,yine teknik olarak gevşemesi gerektiğini belirtmiştim.Yani şuana kadar film,teknik senaryo dahilinde sürüyor!

İMKB için de,58.800 direnci yukarı hareketin devam edip etmeyeceği yönündeki önemli belirleyici olacak.Aslında önceki yazılarımda verdiğim hedef rakamları tekrar okur ve sonrasında bunların nasıl da görüldüğüne dikkat ederseniz,piyasaların gayet güzel bir şekilde teknik hareketler yaptığını görürsünüz.

Bizim piyasalarımız tabii farklı pozitif beklentiler taşıyor.Bugün Para Piyasası Kurulu toplantısında faiz açıklamaları gelecek.Ama hep söylediğim gibi Merkez Bankası'ndan bu yıl bir faiz arttırımı yapmasını beklemediğim için,yine sabit tuttuğu açıklaması gelecek diye düşünüyorum.Aslında bir de,kısmi bir fazi indirimi yapılsa,çok daha doğru olacağını da iddia ediyorum.

Mali Yasa görüşülmeye devam ediyor.Bu yasanın geçmesi halinde not arttırımı ihtimalleri,bizim piyasalarımızı pozitif ayrıştırıyor.

Bankalarımızın durumunun iyi olması ve korkulduğu gibi Merkez Bankası'nın fazi arttırımlarınagitmeyeceği netleşince,dikkat çektiğim gibi banka hisseleri yeniden gözde oldular.Bankalara satış gelmeden,endekste çok fazla düşüş beklemek doğru olmaz.Buradaki krıterimiz de;Isctr için 5.45,Ykbnk için 4.50,Halkbn için 12.20 ve Akbnk için de 8.35 seviyelerinin aşağı kırılıp-kırılmaması olacak.Bu seviyeler aşağı kıılmadığı müddetçe korku yok.Kırılırsa satışlar gelir.

Olası banka hareketlerinin devamı halinde,ne olacaklarını sanırım iki kez beklenti yazılarımda yazdım.

Sonuç olarak,ben direnç seviyelerinde hep realize tarafında olan bir görüşe sahibim.Endeks de,benim direnç olarak varsaydığım 58.800 direncini geçemediği için,kısmi bazı hisseler dışında daha nakit olmanın doğruluğunu düşünüyorum.

NOT:Yazılarımı kolay olmsı açısından sadece mynetten takip eden okur ve yatırımcıların borsaanalizci.com sitemin de üyesi olmalarını rica ediyorum.Al-sat önerileri artmaya başladığı zaman,zaman sorunu nedeniyle oradaki adetler hep fazla olacaktır!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler