FİNANS

Borsa haftaya yatay başladı

Borsa güne yüzde 0,08 yükselişle 82 bin 569 puandan başladı.

Borsa haftaya yatay başladı

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi yeni haftaya 63 puan artışla 82.569 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,08 oranında değer kazandı.

Yurt içi piyasalar, cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin de piyasa beklentileri paralelinde olmasıyla geçen haftayı "kötü sürpriz" olmadan tamamladı.

Fitch Ratings, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit etti. Düşen petrol fiyatlarının enflasyon ve cari açığın iyileşmesine katkıda bulunduğu, ancak Rusya, Ukrayna ve Orta Doğu'ya yapılan ihracatı olumsuz etkilediği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin kamu finansmanının güçlü olmayı sürdürdüğü ve hazirandaki seçimler öncesinde herhangi bir finansal kayma riski görülmediği vurgulandı.

Analistler, bu hafta yurt içinde Hazine'nin düzenleyeceği ihaleler, Avrupa'daki gelişmeler ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, dolar/TL'nin 2,57 seviyesinin altına gerilemesi durumunda pozitif havanın etkisini artırabileceğini kaydediyor.

Teknik seviyeler

Analistlere göre; kısa periyot için göstergeler aşırı alımda bulunuyor. Ortalamalardaki eğilim yükselişi halen destekliyor. Bu paralelde 81.200/500 desteği korunduğu sürece yükseliş eğiliminin güçlü kalacağından da bahsedilebilir. Diğer taraftan günlük bazda 83.500-84.000 bandı ana direnç olarak duruyor. Bu bant altında kalındığı sürece yükselişler kısa vadeli hareket olarak değerlendiriliyor.
VİOP'ta ilk işlemlerde artıda

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.32 yükselişle 102.0000 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Nisan sonu kontratları ise yüzde 0.14 düşüşle 2.6060 seviyesinde seyrediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler