FİNANS

Piyasalar için kritik gün! Gözler Bernanke'de

Borsa, dünkü düşüşün ardından güne küçük de olsa alımlarla başladı.

Piyasalar için kritik gün! Gözler Bernanke'de

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BİST), 126 puan artışla 75.804 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,17 oranında değer kazandı. Dolar ise 1.9240 seviyelerinde bulunuyor.

Dün, piyasalar genel olarak satıcılı bir seyir izledi ancak endeks 75 bin seviyesinin üzerinde kalmayı başardı. Hazine ihalelerinin izlendiği bono piyasasında ise kısa vadeli tahvil faizlerinde TCMB'den koridorun üst bandında artırım sinyali ile karışık seyir sürerken uzun vadeli tahvillerde ise düşüş hakimdi.

Yurtdışı ise Avrupa ve ABD piyasaları dün satıcılı kapanırken bu sabah itibariyle Asya piyasaları karışık seyir izliyorlar.

Piyasalar bugün FED Başkanı Bernanke’nin yapacağı konuşmaya kilitlenmiş durumda. Bernanke konuşması dışındaki tüm gelişmelerin ikincil önemde kalacağı bir gün yaşanacak.

Geçtiğimiz hafta Bernanke’nin gevşemeci parasal politikayı destekler yönünde konuşmasının ardından bugün vereceği mesajlar piyasaların seyri açısından önem taşıyor. Bernanke konuşmasını TSİ 17:00’da yapacak.

Dün Kansas City FED Başkanı Ester George’un parasal genişlemenin azaltılması yönündeki konuşması dış piyasaların satıcılı bir seyir izlemesine neden olmuştu. Bernanke’nin bugünkü açıklamaları herşeye noktayı koyacak.

Bernanke’nin piyasaları bozacak yeni bir cümle sarf etmesi beklenmiyor. Ancak, uzmanlar arada söylenen bir kaç sözün satış için bahane olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

Teknik Görünüm
Analistler, teknik olarak endeksin günün ilk yarısını bekleme modunda 75 bin üzerinde tutunarak geçirmesini bekliyor. BIST’de, günün ikinci yarısında FED’den gelecek haberlere göre aşağıda 74.300, yukarıda ise 76.500 seviyelerinin test edilebileceği vurgulanıyor.

Bugün İzlenecek Datalar
15:30 - ABD, Haziran ayı konut başlangıçları
17:00 - ABD, FED Başkanı Bernanke’nin konuşması
17:30 - ABD, haftalık petrol stokları
21:00 - ABD, FED Bej Kitap raporu açıklanacak

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler