FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda soğuk rüzgarlar esiyor

Küresel piyasalardaki zayıf görünüm yurtiçinde de etkili olurken, borsa güne tepki alımlarıyla başladı.

Piyasalarda soğuk rüzgarlar esiyor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 514 puan yükselerek 73.586 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,70 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler 2,0450 TL seviyelerinden geçiyor.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Fed toplantısı öncesinde özellikle ABD verilerinin hisse senedi piyasaları üzerindeki etkileri oldukça yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Dün açıklanan veriler, piyasalar üzerinde ciddi bir baskı yarattı.

ABD tarafında Cumhuriyetçiler’in ve Demokratlar’ın 2014 yılı bütçesi üzerinde anlaşmaya vardıklarına ilişkin haberler küresel borsalarda satışlara sebebiyet veriyor. ABD’de iki siyasi grubun bütçe üzerine anlaşmaları 2014 yılı başında bütçe ve borç tavanı artırma krizinin yaşanmayacağı anlamına geliyor. Bu da FED’in muhtemel bir tahvil alım programını azaltma konusunda cesaretlendireceği endişelerine ve borsalarda satışlara sebebiyet veriyor.

Bu görünüm altında küresel hisse senedi piyasalarında satış baskısı artarken, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde çok daha sert tepkiler yaşandığı gözleniyor.

Dün yurtdışı borsalarda görülen değer kayıpları ile uyumlu olarak gerileyen BİST, ABD perakende satışlar verisinin açıklanması ve ardından ABD endekslerinin negatif açılması ile satışlarını artırdı.

Bugün veri akışı zayıf, yurtiçinde önemli bir veri akışı yok iken, ABD tarafında ÜFE verisi izlenecek.

Analistler, teknik açıdan incelendiğinde endekste gün içinde alımların etkili olabilmesi için 73.500 seviyesi üzerinde tutunması gerektiğini düşünüyor.

Bunun yanı sıra, dolar kurunda yukarı eğilim yaşanması halinde satış baskısının artabileceği vurgulanıyor. Bu durumda da 72.500 ve 72.000 seviyelerine kadar geri çekilme yaşanabilir. Doların 2,04 seviyesi üzerinde bulunması, endeksin baskı görmesine devam etmesi anlamına geliyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler