FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

11 Kasım dolar kuru! Dolar, euro ve sterlin ne kadar?

Dolar, TL karşısında yükselişini sürdürüyor. 11 Kasım gününe yükseliş ile başlayan dolar, tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmanarak 9.97'yi gördü. Sterlin ve euroda da dolara benzer hareketler söz konusu. İşte dolar, euro ve sterlin fiyatları...

ABD'de enflasyon beklentilerinin aşılması ile Fed daha sıkı bir para politikasına daha erken geçilmesi ihtimalini artırdı. Bu da doların TL karşısında değer kazanmasına neden oldu. Dolar, euro ve sterlinin yönü 11 Kasım'da da yukarı yönlü olmaya devam ediyor. İşte dolar, euro ve sterlin fiyatları...

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL ise 9.88 zirvesini gördükten sonra bu sabah da zirve seviyelerinde güne başladı. Kur, bu sabah tarihi zirvesini 9,97'e taşıdı.

tablo1

EURO NE KADAR?

11 Kasım gününün sabah saatlerinde euro ise 11,44 TL oldu.

euro1

STERLİN NE KADAR?

Yüzde 0,40 değer kazanan sterlin 13,33 TL.

DÜN NE OLMUŞTU?

ABD'de tüketici fiyatları Ekim ayında 0.9 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti​. Yıllık bazda değişim yüzde 6.2 ile beklentilerin üzerinde artarken yükselen enflasyon Fed'in para politikasını sıkılaştıracağı beklentilerini de artırdı.

Yatırımcılar artık Fed'in bu durum karşısında faiz oranlarını Avrupa ve Japonya merkez bankalarından daha erken artırabileceğini düşünüyor.

NELER TAKİP EDİLECEK?

Piyasalarda iç veri gündeminde bugün Eylül ayı ödemeler dengesi, TCMB haftalık verileri izlenecek. Yarın ise Eylül ayı sanayi üretimi ile TCMB Kasım ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçları takip edilecek veriler arasında yer alıyor. ABD piyasaları ise tatil nedeniyle kısmen kapalı olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler