FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

13 Temmuz Dolar Kuru: Bugün (13 Temmuz) Dolar ne kadar? Euro ne kadar?

Dolar kuru sakin ilerleyen seyrini bugün itibariyle değiştirdi. Dolar kurunun geçtiğimiz hafta başından beri izlediği sakin seyir, haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Dün iç piyasalarda uzmanların gözü Mayıs ayı işsizlik oranlarına çevrilmişti. Mayıs ayı işsizlik oranlarının açıklanmasından sonra ise Dolar kuru da biraz hareketlendi. Dün günü 8,63 ile kapatan Amerikan Doları, bugün güne kapanış seviyesine yakın başladı. Euro ise biraz gerileyerek günü 10,26 ile açtı.

13 Temmuz gününde dolar kuru yatay seyirde hareket ederken, dolar endeksi ise bir önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,07 altında 92,1 seviyesinde seyrediyor. Euro dün gün içerisinde 10,21 – 10,31 seviyeleri arasında işlem görürken, kapanışta 10,25 seviyelerinden işlem gördü. Analistler, ABD'de artan tahvil talebinin dolar kuru üzerinde etkili olduğunu ve küresel para birimleri karşısında dolar kurunun desteklediğini ifade etti.

Bu hafta yurt içinde yatırımcıların gözü TCMB tarafından açıklanacak faiz kararında olacak. Merkez'in faizleri bu ay da sabit bırakması bekleniyor.

Yurt dışında ise yatırımcıların gözü Fed'in adımlarını etkileyebilecek ABD TÜFE rakamlarında ve Fed Başkanı Powell'ın konuşmalarında olacak.

Canlı Borsa

Dolar ve Euro fiyatları

En Çok Aranan Haberler