FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

28 Haziran Dolar kuru | Bugün (28 Haziran) Dolar ne kadar? Euro ne kadar?

Haftanın son işlem gününde yatay bir seyirde ilerleyen Dolar kuru, yeni haftaya yükselişle başladı. Cuma günü kapanışta 8,69 seviyelerinde bulunan dolar kuru, 28 Haziran Pazartesi günü, güne 8,78 ile başladı. Euro ise bu sabaha 10,49 seviyelerinde başladı. Dolar endeksi ise bir önceki kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,03 artışla 91,8 seviyesinden işlem görüyor. Peki Dolar ne kadar oldu? Euro ne kadar oldu?

Dolar kuru Haziran ayı boyunca inişli çıkışlı bir seyir izlerken, aylık olarak yüzde 2,29 oranında değer kazandı. Yatırımcıların veya dolar ile iş yapanların yakından takip ettiği dolar kuru, 28 Haziran haftasına yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde 8,65 – 8,80 seviyelerinde seyreden Amerikan Doları şu an için 8,76 seviyesinden işlem görüyor. Euro ise 10,49 ile başladığı günün ilerleyen saatlerinde 10,45 seviyesinden alıcı buluyor. Peki Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Uzmanlar, ABD'de 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketinin onaylanması, ABD Merkez Bankası'nın (FED) 23 büyük bankanın stres testini geçmesi ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaların 30 Haziran'da kaldırılacağının duyurmasıyla doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında gerilediğini söyledi.

Uzmanlar, devam eden Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nden ve FED yetkililerinden gelecek açıklamaların da gündemin odağındaki yerini koruduğunu kaydetti.

Canlı Borsa

Dolar ve Euro fiyatları

En Çok Aranan Haberler