FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda ani hareketlilik! Dolar kaç TL? (10 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Sabah gördüğü 8,38 seviyesinden geri gelen dolar/TL gün içerisinde dalgalı seyir izledi. Bakan Elvan'ın mesajlarının ardından kur gün sonuna doğru 8,20 seviyesinin altında seyrediyor. Analistler, yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanacağı görüşünde.

Dolar/TL bu sabah yüzde 4 yükselişle 8,38 seviyesine kadar çıktı. Kur şu dakikalarda 8,20 seviyesinin altında seyrediyor. Euro/TL de dünkü sert düşüş sonrası bu sabah 9,92 seviyesine kadar yükseldikten sonra 9,64 seviyesinden işlem görüyor.

BAKAN ELVAN’DAN İLK MESAJ: ENFLASYON ÖNCELİĞİMİZ

Meclis’te yemin ederek görevine başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, piyasalarda verdiği ilk mesajında "Öncelikli olarak ele aldığımız enflasyonla mücadele sürecini, maliye politikaları ve diğer tüm araçlarımızla kararlı bir şekilde destekleyeceğiz" dedi.

Analistler, yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanacağı görüşünde. Bazı uzmanlar 8,10 üzerinde kalındığı sürece tekrar geçtiğimiz haftanın ortalamalarına geri dönüş yaşanacağı ve PPK'ya kadar piyasanın beklemede olacağı görüşünde.

8,40 üzerinde görünümün TL açısından negatif olduğunu kaydeden bazı analistler, kurun hareketinde dolar endeksinin hareketinin belirleyici olacağını söylüyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler