FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası'nın faiz kararına piyasalardan ilk tepki

Merkez Bankası'ndan beklentilere paralel gelen faiz artışıyla birlikte Türk Lirası, dolar ve euro karşısında değer kazandı. İlk tepki olarak dolar/TL 7,50'li seviyelere gerilerken Euro/TL ise 9 liranın altını gördü. Gram altın fiyatları da kararın ardından 459 lira seviyesinden 452 liraya kadar geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kararları sonrası BIST 100 endeksi yükselişe geçerken, döviz kurları ve altın fiyatları sert düştü.

TCMB beklentiler doğrultusunda politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkartırken, para politikasında sadeleşmenin de sinyallerini verdi.

Gelen ilk tepkinin ardından yükselen dolar/TL 7,60'ın üzerine doğru atak gelse de bu seviyeler kalıcı olmadı. Aynı grafiği çizen euro/TL'de 9 liranın altında kalmayı başardı. Saat 17:56 itibarıyla dolar/TL 7,5648'ten euro/TL ise 8,9551'den el değiştiriyordu.

Karardan hemen önce dolar/TL 7,69'un üzerinde seyrederken euro/TL 9,10'lu seviyelerdeydi.

Altının gram fiyatı da dolar kurundaki düşüşe paralel gerileyerek, kararın hemen sonrasında 452 lirayı gördü.

Karar öncesinde 1.284 seviyesinde bulunan BIST 100 endeksi, alımların güçlenmesi ile yükselişe geçerek 1.315 puana kadar çıktı.

Analistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomide yeni dönem" açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara artan ilginin, TCMB'nin beklentiler doğrultusundaki adımları ile devam ettiğini kaydetti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler