FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rekora koşuyor! 5 yıldır böylesi olmadı

Dolar endeksi, Çin ithalatının kasım ayında beklenmedik şekilde gerilemesinin ardından 5 yıldan uzun bir sürenin en yüksek kapanışını yapmaya hazırlanıyor.

Rekora koşuyor! 5 yıldır böylesi olmadı

Dolar endeksi, Çin ithalatının Kasım ayında beklenmedik şekilde gerilemesinin ardından 5 yıldan uzun bir sürenin en yüksek kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Dolara talep, ABD'de büyümenin tahminleri aşması ile destek buldu.

DOLAR REKORA KOŞUYOR
Dolar yen karşısında, ABD'de tüketici güveninin ve perakende satışların yükseldiğini göstermesi beklenen bu hafta açıklanacak veriler öncesinde 7 yıldan uzun bir sürenin en güçlü seviyesine ulaştı. Yeni Zelanda ve Avustralya doları, iki ülkenin en büyük ticaret ortağı olan Çin'den gelen olumsuz verilerin ardından en az iki yılın en zayıf seviyelerine geriledi. Malezya ringiti ve Endonezya rupisi geriledi.
YÜKSELİŞİN NEDENİ
Singapur'da bulunan Citigroup Inc. stratejistlerinden Todd Elmer, "Çin'in ihracat ve ithalat verileri hayal kırıklığı yarattı ve bence bu durum ekonomik yavaşlamanın derinleştiği endişelerini artıracak. Fed ve diğer önemli merkez bankaları arasındaki para politikası farkı, dolardaki yükselişin ana faktörlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

5 YILIN ZİRVESİNE ÇIKABİLİR

Doların 10 önemli para birimi karşısında Mart 2009'dan bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmaya ilerliyor. Dolar yen karşısında, 121.85 yen ile Temmuz 2007'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 yükselerek 121.52 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında, geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 değerlenmesinin ardından 1.2287 dolarda yatay seyrediyor. Yen euro karşısında, yüzde 0.1 zayıflayarak 149.30 yene geldi.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler