FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Dolarda sert dalgalanma

Dolar ve euro kurundaki yaşanan hareketlilik sürüyor. Dün tarihiri zirvesini yenileyen Dolar/TL, yüzde 9'un üzerinde düşüşle 11,6 seviyelerine kadar indi.

Son dakika: Dolarda sert dalgalanma

Sabah saatlerinde 13 seviyesinin üzerini test eden kur sonrasında 12 liranın altını gördü.

Yüzde 9'un üzerinde düşüşle 11,6 seviyelerine kadar inen dolar/TL, saat 18.06 itibarıyla 12,19 liradan işlem görüyor.

dolar2

EURO NE KADAR?

Bugüne 14,3194 lira seviyesinden başlayan Euro kuru da 13 liraya geriledi.

MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Merkez Bankası, dün akşam Türkiye piyasaları kapandıktan sonra döviz kurlarındaki aşırı oynaklığa ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Merkez Bankası’nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü olmadığı belirtilirken şöyle denildi:

Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur.

Bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları ve ABD'nin üçüncü çeyrek büyümesi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran uzmanlar, söz konusu verilerde enflasyonist etkilerin gözlemleneceğini ve para politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağını belirtti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler