FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Enflasyon sonrası dolar kurunda yeni rekor! Gram altın fiyatı ise...

Son dakika haberi: Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. 24 yılın zirvesine çıkan enflasyon sonrası dolar/TL kuru 20 Aralık sonrası zirvesini 16,50'nin üzerine taşıdı. Peki gram altın ve dolar ne kadar oldu? İşte son dakika haberinin detayları ve piyasalara ilişkin anlık, canlı, güncel rakamlar…

Son dakika: Enflasyon sonrası dolar kurunda yeni rekor! Gram altın fiyatı ise...

Son dakika haberi: Gram altın ve dolar/TL kuru yeni güne zirve yaparak başlamıştı. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla gözler piyasalardaki son dakika gelişmelerine çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre tüketici fiyatları, mayıs ayında aylık yüzde 2,98 artarken, yıllık enflasyon yüzde 69,97'den yüzde 73,50'ye yükseldi.

Dolar/TL dün yüzde 0,5 artışla 16,4673'ten kapanmasının ardından bugün veri öncesinde 16,50’yi test ederken 16,48 seviyelerinde dengelenmişti. Kur enflasyon verisi sonrasında ise zirvesini 16,51'in üzerine taşıdı. Euro/TL de 17,77 liradan alıcı ile buluşuyor.

altın dolar iç 1

ALTIN FİYATLARI

Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam rakamlarının beklentilerin altında kalması sonrası yönünü yukarı çeviren ve son 1 ayın en yüksek seviyesini gören ons altın fiyatı, bu sabah yatay seyir izliyor. Sabah erken saatlerde 1874,11 dolar/ons seviyesine kadar yükselen spot altın fiyatı şu sıralarda 1868,93 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, bu hafta 1828 dolar desteğinin üzerinde kalmayı başaran ons altında ivmenin yukarı döndüğünü ve bu hareketin 1900 dolar seviyesine kadar devam etmesinin mümkün göründüğünü belirtiyorlar.

altın dolar iç 2

Ons altın fiyatlarındaki yatay hareketlere rağmen dolar/TL kurundaki yükselişten destek bulan gram altın fiyatı ise sabahın ilk saatlerinde en yüksek 993 TL'yi gördü. Altının gram fiyatı şu sıralar 990 liradan değerleniyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler