FİNANS

8 bankaya 2,31 milyar dolarlık ceza

Avrupa Komisyonu sekiz büyük bankaya faiz oranlarıyla ilgili olarak yasa dışı kartel oluşturup hile yaptığı gerekçesiyle toplamda 2,31 milyar dolar’lık ceza kesti.

8 bankaya 2,31 milyar dolarlık ceza

En büyük ceza ise 938 milyon dolar ile Deutsche Bank’a verildi.

Avrupa Komisyonu, kartel oluşturarak faiz oranlarıyla oynadıkları gerekçesiyle 8 bankaya toplam 2,31 milyar dolar ceza kesti. Kartel oluşturdukları belirlenen 8 bankadan Barclays (İngiltere) ve UBS, en yüksek cezalar olan 3,39 milyar dolar ve 936 milyon dolarlık cezaları ödemekle karşı karşıyalardı ancak soruşturmaya yardımcı oldukları için bu cezaları ödemekten muaf tutuldular.
GİZLİCE BİRLİKTE HAREKET ETTİLER

Ceza alan diğer bankalar ise RBS (İskoçya), Deutsche Bank (Almanya), Societe Generale (Fransa), JP Morgan (ABD), Citibank (ABD) ve RP Martin (İngiltere). En büyük ceza ise 938 milyon dolar ile Alman Deutsche Bank’a kesildi.

HSBC ve Credit Agricole’le ilgili soruşturma ise devam ediyor. Karteller, faiz oranlarındaki hareketler nedeniyle ortaya çıkan risklerle başa çıkabilmek için kullanılan türev piyasalarında faaliyet gösterdi. Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, “Ortadaki skandalla ilgili asıl şoke edici olan mevcut manipülasyondan ziyade birbirleriyle rekabet içerisinde olmaları gereken bankaların gizlice birlikte hareket etmeleri” dedi.

BUGÜN GAZETESİ

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler