FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burger King dünyasının kralı Türkiye

Türkiye Burger King'in en hızlı büyüyen ülkesi. TAB Gıda bu hızı sayesinde Burger King'in markaya değer katma ve satış ödülüne sahip oldu.

Burger King dünyasının kralı Türkiye

TAB Gıda’nın kurucusu Erhan Kurdoğlu, Miami’de Burger King’den yediği ‘whopper’ı çok beğenince “Bu lezzet Türkiye’de de olmalı” diyerek, kolları sıvadı. Anlaşmalar yapıldı ve bugün Türkiye’nin en geniş fast food ağına ulaşan Burger King 1995 yılında İstanbul’da ilk restoranını açtı. Bunlar olurken Miami’de üniversitede okuyan bir başka ‘whopper’ hayranı Jose Cil de bugün Burger King’in EMEA Başkanı oldu, Türkiye de Burger King dünyasının en hızlı büyüyen ülkesi.

Jose Cil’in parlayan bir yıldız olarak gösterdiği Türkiye pazarında fast food devinin master franchise’ı olan TAB Gıda, 393 restoranla Burger King’in dünyadaki en büyük franchise şirketi haline geldi. Bunu da Berlin’de düzenlenen 2011 EMEA Global Fuarı’nda ‘Building Brand ve Sales’ (markaya değer katma ve satış) ödülü ile taçlandırdı. TAB Gıda’nın Burger King’in dünyadaki en büyük franchise olduğunu dile getiren Burger King EMEA Başkanı Jose Cil, “Türkiye pazarı çok dinamik ve hızlı gelişen bir pazar, bizim için parlayan bir yıldız. Burger King dünyasında lider duruma geliyor” dedi. Dünyadaki en büyük franchise şirketinin TAB Gıda olduğuna dikkat çeken Cil, bunun diğer ülkelere de model olduğunu söyledi.

Hedef 1 milyar TL ciro
Dünya çapında 12 binden fazla Burger King restoranı arasında en yüksek işlem hacmine sahip 50 restoran sıralamasında Türkiye’den 4 restoranın bulunduğuna dikkat çeken TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ise, Burger King Türkiye’nin Afrika, Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde ‘En hızlı büyüyen ülke’ seçildiğini söyledi. Geçen yıl franchise’lar ile birlikte TAB Gıda olarak 750 milyon TL ciro gerçekleştirdiklerini belirten Dikici, “Burger King, Popeyes, Arby’s ve Sbarro ile toplam 578 restorana ulaştık. Bu yıl sonunda 1 milyar TL ciro hedefliyoruz” dedi.
Öte yandan şirket, Burger King ile son olarak Makedonya’ya da girdi. İlk restoran Üsküp’te açılırken kısa vadede amaç 5 restorana ulaşmak.

Adana’da kebap yerine Burger King!
-Burger King Türkiye’nin İstanbul’da 120, Türkiye genelinde ise 51 ilde toplam 393 restoranı bulunuyor.
-Restoranlarında 4 bin kişiye istihdam sağlıyor.
-Türkiye’deki en yoğun iş hacmi Taksim Meydanı’ndaki restoranda.
-Anadolu’da Diyarbakır’a kadar uzandı. En çok Adana’da tercih ediliyor.(RADİKAL)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler