FİNANS

JPMorgan en riskli banka!

ABD Hükümeti tarafından yapılan bir araştırmaya göre, olası bir likidite problemi yaşaması halinde en büyük risk arz eden bankanın JPMorgan Chase olacağı söylendi.

JPMorgan en riskli banka!

ABD Hükümeti tarafından yapılan bir araştırmaya göre, olası bir likidite problemi yaşaması halinde en büyük risk arz eden bankanın JPMorgan Chase olacağı söylendi. Analistler, olası bir kötü senaryonun gerçek olması halinde JPMorgan'ın bankacılık tarihinin en kötü günlerini yaşayacağını belirtiyor.

Bankanın 2013 yılındaki risk notu 33 büyük Amerikan bankası arasında yüzde 5.05 idi.

ABD Hazine Müsteşarlığı'nın Finansal Araştırmalar Birimi, bankalar için risk notlandırması yaparken; piyasa değeri, büyüklük, yurt dışı aktiviteleri gibi kriterleri göz önünde bulunduruyor.

Finansal Araştırmalar Birimi'nin konuya ilişkin, "Söz konusu çalışma, Bakanlığın değil, yazarların ve analistlerin çalışması. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, ABD'li denetimciler sermaye boşlukları için gerekli düzenlemeler üzerindeki çalışmalarında sona geldi. Büyük bankalar ciddi bir risk unsuru olmaya başladı. Bu bankalardan birinin batması halinde, tüm finansal sistemin çöküşünü görürüz" dedi.

JPMorgan Chase'den sonra en riskli 2. banka yüzde 4.27'lik risk notuyla Citigroup olurken, yüzde 3.06'lık risk notuyla Bank of America 3'üncü sırada yer alıyor.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America ve Citibank henüz yorum yapmaktan kaçınırken, JPMorgan konuyla ilgili açıklama taleplerine olumsuz yanıt verdi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler