FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2021'de altın fiyatları ne olacak? ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs'tan altın tahmini

Altın fiyatları ile ilgili aşağı ve yukarı yönlü hareketler, hem altın ihtiyacı olan vatandaşların hem de altın yatırımcılarının altın ne kadar olacak sorusunu sormasına neden oluyor. Bu nedenle herkes tarafından altın tahmini ve yorumları merak ediliyor. Son olarak ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs 2021 altın fiyatları konusunda bir tahminde bulundu. Peki, altın ne kadar yükselir? Altın fiyatları ne kadar olur?

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, spot altın fiyatları için 2300 dolar hedefini koruyor.

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, altın fiyatının gelecek birkaç ay yatay seyrin ardından ons altında dolarda gerilemeye karşı hedge alımları ile yükselişin süreceğini öngördü.

Değerlendirmede, “2021 yılında para arzında artış hikayesi yakın vadeli faiz oranlarını, her ne kadar uzun vadelilerde daha fazla düşüşte zorlanma olsa da, daha aşağı çekerek altın için destekleyici olur” ifadeleri kullanıldı. Altının yakın vadeli faizlere karşı daha hassas hareket ettiği vurgulandı.

Buna ek olarak büyük gelişen piyasalarda tüketici talebinin arttığı işaretleri bulunduğunun altını çizen kuruluş, bu trendin gelecek yıl da devam edeceğini öngördü. 12 aylık altın hedefinin 2300 dolar olarak sürdüğünü belirtti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler